HírekSzines

Hírek a múzeumból

Bár a járványügyi helyzet arra kényszeríti a közművelődési intézményeket, hogy a látogatóikkal való személyes találkozásokat nélkülözzék, a Marcali Múzeumban – a zárt ajtók mögött is – folyamatosan munka zajlik.

Az egészségügyi veszélyhelyzetre reagálva kollégánk mosható textilmaszkokat varrt, amelyekből a munkatársak számára és a Marcali Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Központhoz is eljuttattunk 30 darab gyermekek és felnőttek számára készült maszkot.

A számunkra kedves téli ünnepkört idén egy utcatárlattal idézzük fel. Az épület hátsó falánál, a múzeumpedagógiai foglalkoztató terem nagy ablakában rendeztünk be a régi időket felelevenítő mini tárlatot, amelyet bárki megtekinthet egy kis séta keretében.

Civil szervezet képviselőjének megkeresésére három kollégánk egyedi, dombormintás üdvözlőlapokat állított össze karácsonyi ajándékként.

Intézményünk honlapja Győri Szabolcs munkájának köszönhetően megújult, friss tartalmakkal igyekszünk hetente jelentkezni. Múzeumpedagógiai ajándékként az „Adventi játékok” menüpontban december elsejétől kezdődően naponta egy-egy új játéklehetőséget kínálunk gyermekek számára egészen december 24-ig.

Maradjunk kapcsolatban!

írta: Marcali Múzeum