Az éjszakai fagyoknak köszönhetően a héten beállhat a jég a Balatonon

Az elmúlt években, az enyhe teleknek köszönhetően ritkaságszámba ment a sportolható jég a Balatonon, ezért biztosan nagyon sokan alig várják már, hogy újra jégre léphessenek. Az óvatosság azonban nagyon fontos! Az, hogy beáll a jég, még nem jelenti azt, hogy alkalmas is a sportolásra vagy a szabadidő eltöltésére.

Arról, hogy a jég megfelelő vastagságúra hízott-e már, soha ne magunk próbáljunk meggyőződni, hanem figyeljük az aktuális híradásokat és a helyi önkormányzatok által közzétett információkat. Amennyiben korcsolyázásra alkalmassá válik a jég, akkor a Balaton-parti önkormányzatok kijelölik az arra alkalmas területeket.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mindig csak az arra kijelölt területeken lépjünk jégre! Azon kívül minden más jégfelület veszélyes lehet!

Amennyiben sportolásra alkalmassá válik a jég, akkor is vannak alapvető szabályok, amiket be kell tartanunk ahhoz, hogy biztonságban mozoghassunk a jégen.

Ne legyünk türelmetlenek, ne kockáztassunk! Mindenképp várjuk meg, amíg alkalmas lesz a jég a szabadidős tevékenységek eltöltésére!

forrás: vizimentok.hu