Hétvégi tűzoltói beavatkozások

Kilenc alkalommal riasztották a Somogy megyei tűzoltókat az elmúlt hétvégén. 4 műszaki mentésnél és 2 tűzesetnél kellett beavatkozniuk az egységeknek, emellett pedig 3 téves jelzés érkezett a megyei műveletirányítási központba.

Pénteken délután kigyulladt egy személyautó motortere Siófokon, az M7-es autópálya és a 65-ös főút csomópontjánál lévő körforgalomban. Az esethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik két vízsugárral rövid időn belül eloltották a lángokat. Az egységek ezután hőkamerával átvizsgálták és visszahűtötték a gépkocsi még izzó részeit. A beavatkozás ideje alatt teljes útzár volt a helyszínen. Személyi sérülés nem történt az eset során.

Szombaton hajnalban egy fa dőlt az úttestre Lengyeltóti külterületén, amely teljesen elzárta az utat az arra közlekedők elől. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fát és megszüntették a forgalmi akadályt.

Az út melletti árokba hajtott egy személyautó Bárdudvarnok külterületén szombaton délután. A gépjárműben csak a sofőr utazott, ő saját erejéből ki tudott szállni. A helyszínre érkező kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, és közreműködtek a műszaki mentésben.

Vasárnap délelőtt egy beteget szállító mentőautó akadt el a havas, csúszós úton, Somogyaszaló külterületén. A KÖTÉL Egyesület önkéntes tűzoltói csörlő és kötél segítségével vontatták fel a dombtetőre a gépjárművet, ahonnan már önállóan tudta folytatni az útját.

Fotó: Siófok HTP, Kaposvár HTP, KÖTÉL Egyesület