HírekKék-hírek

1 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítéltek egy marcali lakost

A Marcali Járásbíróság 210.000 forint pénzbüntetésre és 1 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt egy marcali lakost ittas járművezetés vétsége miatt.

A 65 éves vádlott 2020. szeptember 21-én ittas állapotban, személygépkocsijával ment unokájáért az egyik marcali iskolához. Behajtott az iskola parkolójába, majd ott parkolóhelyet keresve hátramenetet végzett, melynek során nekiütközött egy ott várakozó szülő autójának. A felháborodott anyuka kérdőre vonta a vádlottat, majd, látva annak állapotát, értesítette a rendőrséget. A vádlott megtekintette a gépkocsik sérüléseit, majd annak ellenére, hogy több jelenlévő felszólította, hogy várja meg az érkező rendőröket, felvette unokáját és elhagyta a helyszínt.

A bíróság a büntetés kiszabásánál az egyébként büntetlen előéletű és mindeddig kifogástalan közlekedési előélettel rendelkező vádlott terhére, nyomatékos súlyosító körülményként értékelte azt a tényt, hogy nem egyszerűen forgalmas időben és útvonalon, hanem egy oktatási intézmény parkolójában, a tanítási idő végén vezette ittas állapotban gépkocsiját, ezzel – amellett, hogy anyagi kárral járó balesetet is okozott – az iskolából éppen távozó gyermekek és a rájuk várakozó szülők életét, testi épségét veszélyeztette.

Az elsőfokú ítéletet a vádlott és az ügyész is tudomásul vette, így az jogerős.