Egyre több a beteg Marcaliban is, Dr. Sütő László polgármeter beszél a város helyzetéről – VIDEÓ

Felszálló szakaszban van a harmadik hullám Magyarországon, így Marcaliban is egyre több a koronavirussal fertőzött beteg.

Tisztelt Marcaliak! 

Hivatalos tájékoztatót továbbra sem kap az önkormányzat, de beszélgetések, rákérdezések alapján tudjuk, hogy a covid vírus által okozott fertőzések jelentős mértékben nőttek a városban.

A hivatalos adatok alapján a fertőzöttek száma az elmúlt egy hétben Somogyban folyamatosan emelkedett, ez sajnos Marcalira is igaz, kicsit meghaladva a megyére jellemző számokat.

A fertőzés terjedése talán csökkenthető lett volna, ha elővigyázatosabbak pár helyen, és hamarabb vagy hosszabb időre bezárnak. A vírus terjedésének lassítása miatt zártuk be a Katona József utcai bölcsödét és az ott működő óvoda egy csoportját, és bezártuk a Park utcai óvodát teljes egészében.

Amennyiben további fertőzések nem lesznek március 01-től a fenti intézményeket fokozatosan újra nyitjuk.

A polgármesteri hivatal és intézményei különösen kiemelve a Szociális Egészségügyi Központot minden rászoruló rendelkezésére állnak, kérem, ha bármilyen problémájuk van forduljanak bizalommal hozzánk.

Köszönöm a mentőszolgálat a városi kórház és a házi felnőtt- és gyermekorvosok áldozatos munkáját, és mindenki segítségét, aki akár csak annyit is tett, hogy bevásárolt az idős szomszédjának, vagy pár jó szóval enyhítette a magány miatti fájdalmát.

Kérem tartsuk be a szabályokat, vigyázzunk egymásra. 

Tisztelettel:

Dr. Sütő László

Polgármester