ROADPOL SEATBELT Somogyban

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának (ROADPOL) 2021. évi ellenőrzési terve alapján az európai kampány keretében ezúttal a passzív biztonsági eszközök – a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak – használatának ellenőrzése volt fókuszban. A kampány célja a balesetek megelőzése, a szabálytalanul közlekedők kiszűrése volt.

A somogyi rendőrök 2021. március 10-12. között az ellenőrzött járművekben összesen nyolcvanhárom alkalommal tapasztalták a biztonsági öv használatának elmulasztását, közülük hetvenöt esetben a járművezető nem kapcsolta be a biztonsági övét. Gyermekbiztonsági rendszer tekintetében mindössze egy esetben találtak hiányosságot az akció során.

Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat, a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, valamint a segédmotorosoknál és motorkerékpárosoknál a bukósisak megfelelő használatát. Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a passzív biztonsági eszközöket nem használják.

… hogy mindenki hazaérjen!