HírekKék-hírek

A marcali rendőrök befejezték a nyomozást és vádemelést javasoltak

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2020. november 14-én 17 óra 9 perckor segélykérés érkezett arról, hogy Fonyód egyik városszéli utcájában tizenhárom személy motorfűrésszel lopja a fát az erdőből. A bejelentő rajtakapta őket, mire a tolvajok puskát fogtak rá, és a lelövésével fenyegették.

A bejelentés hitelességét ugyan cáfolta, hogy a környéken nincs is erdő, de az egyenruhások a helyszínre siettek. A rendőrök az elmondottak nyomait nem észlelték, így megállapították, hogy a bejelentés valótlan, nem történt bűncselekmény. A marcali nyomozók a bejelentőt hatóság félrevezetése vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, mely során a 39 éves fonyódi férfi elismerte, hogy ittas állapotában találta ki a történetet, mert valahonnan egy motorfűrész hangját hallotta.

A rendőrök a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezték, és eljárás során keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg a Kaposvári Járási Ügyészség részére.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet a valótlan bejelentés következményeire és a 112-es segélyhívószám indokolt használatára!