HírekKék-hírek

Te döntesz…a kanyarban! – VIDEÓ

A kedvező időjárás beköszöntével ugrásszerűen megnő az utakon a motorosok száma, akiknél a baleseti kockázat átlag feletti. Ennek oka, hogy a motorosokat a gépkocsik vezetőire jellemző passzív biztonságtechnikai megoldások (karosszéria, energiaelnyelő zónák, biztonsági öv, légzsák) nem védik, így baleset esetén testük közvetlenül sérül.

Motoros baleset-megelőzési kisfilm Dodor (motoros influenszer) ajánlásával.

A motorkerékpáros baleseteknek több oka is van, de a legkiemelkedőbb rizikófaktort az emberi tényezőben kell keresni, vagyis képességeiket túl-, gépük teljesítményét pedig alulbecsülik. Vezető baleseti ok évek óta a sebesség nem megfelelő megválasztása, az elsőbbségi jog meg nem adása, az irányváltoztatás szabályainak be nem tartása, és a szabálytalan előzés.

Ezek mellett nagyon fontos, hogy a magánéleti problémák okozta feszültséget ne a motorozás során vezessük le. Persze ez általánosságban is elmondható, ezért magától értetődőnek kellene tekinteni, hogy a járművezetés ne legyen egyenlő a feszültséglevezetéssel.

Fodor Donát (Dodor) motoros influenszer és újságíró csatlakozásával a Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság megbízta Buvári Tamást, a veszprémi Szeretfilm Stúdió filmrendezőjét, hogy készítsen Veszprém megye egyik legnépszerűbb motoros útszakaszán egy kisfilmet, mellyel kellő mértékben lehet hatni a motoros társadalomra.

…..hogy mindenki hazaérjen!