HírekKék-hírek

48 óra alatt 6 pozitív szonda

Az elmúlt hétvége folyamán, 2021. április 10-11. között hat esetben merült fel ittasság gyanúja az ellenőrzött sofőröknél. Ketten balesetet is szenvedtek, de volt olyan is, akit elfogatóparancs alapján köröztek. Mind a hat autóvezetővel szemben járművezetés ittas állapotban vétség gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Szombat este 20 óra 30 perc körül Kaposvár belterületén csúszott vízelvezető árokba személyautójával egy 52 éves helyi lakos. A sofőr a balesetben sérülést nem szenvedett, de a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott. Az intézkedés során az egyenruhások megállapították, ahogy a férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezett.

Ugyanazon az estén a balatonföldvári körzeti megbízottak Köröshegyen ellenőriztek egy személyautóval közlekedő férfi. Az alkoholszonda pozitív jelzésén túl megállapították, hogy a 26 éves kazincbarcikai lakost a Miskolci Törvényszék Büntetés-végrehajtási csoportja lopás elkövetése miatt körözte. A sofőrt előállítását követően a siófoki rendőrök őrizetbe vették.

Éjfélt követően pedig a lengyeltóti körzeti megbízottakat riasztották anyagi káros közlekedési balesethez. Az adatok szerint egy 24 éves somogyjádi lakos a 6701-es úton Somogyvár felé közlekedve hajtott személyautójával a vízelvezető árokba. Az alkoholszonda a férfivel szemben pozitív értéket jelzett, vezetői engedéllyel azonban ő sem rendelkezett.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

Balesetmentes közlekedést kíván a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság!

 …hogy mindenki hazaérjen!