HírekKözélet

Tisztelet a Hősöknek. Május utolsó vasárnapja 1924 óta a Hősök Emlékünnepe.

Hagyományosan a vasárnapi szentmise után a marcali I. és a II. világháborús emlékműnél rendezték a megemlékezést.

A Hősök Napján  ünnepi beszédet mondott Vidák Tünde a Marcali Múzeum igazgatója.

Az önkormányzat képviseletében Dr. Sütő László polgármester és Bereczk Balázs alpolgármester, a város kulturális intézményei nevében Vidák Tünde a Marcali Múzeum igazgatója ,Monostori Szilveszter, a Berzsenyi Dániel Városi könyvtár igazgatója, Tornainé Molnár Gertrúd a Marcali Művelődési központ igazgatója, koszorúzott.

A Somogy Megyei Kormányhivatal Marcali Járásvezetője, Göntérné Dr. Gyirán Szilvia is koszorúzott.

A Honvéd Nyugállományúak Klubja nevében Héger György őrnagy, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 4. Toborzó és Érdekvédelmi Központja nevében Mészáros Károly őrnagy tisztelgett a hősök előtt.

A Siófoki Tankerület nevében Kőrösi András a Berzsenyi Dániel Gimnázium igazgatója és Györei István a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola intézményvezetője, a Siófoki Szakképzési Centrum Marcali Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája nevében Kerner Krisztina igazgató és Szántó Angéla igazgató helyettes koszorúzott.

A FIDESZ marcali alapszervezete nevében Huszti Gábor és Mohari Zsolt és Móring József Attila a KDNP nevében Molnár Ágnes és Kozma Béla, a JOBBIK nevében Kesztyűs Attila és Lukács Bence Miklós koszorúzott. A Marcali az Otthonunk Egyesület nevében Hosszú András és Mozsárné Kutor Veronika helyezte el a megemlékezés virágait

A Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület nevében Szaka Zsolt elnök és Forgó Ferenc egyesületi tag koszorúzott.

Az ünnepségről bővebben videós beszámolóval jelentkezünk hamarosan.