HírekKék-hírek

Új pszichoaktív anyag terjesztőjét vették őrizetbe a kaposvári nyomozók

Az elmúlt időszakban több lakossági panasz is eljutott a kaposvári rendőrökhöz, melyekben a környék lakói arról számoltak be, hogy bódult fiatalok látványa töri meg az egyébként csendes belvárosi lakótelep nyugalmát.

A körzeti megbízottak 2021. június 7-én kora délelőtt ellenőriztek két, szemmel láthatóan bódult állapotban lévő férfit az említett lakótelepen. Ruházatuk átvizsgálása során egyiküknél kábítószergyanús anyagot és kis címletekben több százezer forint készpénzt találtak. Mindkettőjüket elfogták és előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók a 21 éves kaposvári B. Tibort kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A feltételezett elkövető lakcímén tartott házkutatás során további kábítószergyanús anyagokat és fogyasztáshoz használt eszközöket, a kereskedelemre utalóan pedig mobiltelefonokat foglaltak le. A dílerrel szemben – őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására, a fogyasztók ellen szabadlábon hagyásuk mellett folyik a büntetőeljárás.