HírekKék-hírek

Negyvenhét alkalommal kérték a tűzoltók segítségét Somogy megyében a hétvégén.

Többségében szabadtéri tűzeseteknél kellett beavatkozniuk az egységeknek, de több balesetnél is éppúgy helytálltak a tűzoltók. Kilenc téves jelzés érkezett az elmúlt napokban a megyei műveletirányítási központba.

Pénteken árokba csapódott, majd az úttesten állt meg egy személyautó Magyaratád külterületén. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsit, majd felitatták a kifolyt üzemanyagot. Az autóban csak a sofőr utazott, aki könnyebben megsérült a balesetben.

Körülbelül húsz hektáros területen gyulladt meg a tarló, valamint a fás, bokros terület pénteken, Pusztakovácsi külterületén. A marcali, a keszthelyi és a kaposvári hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, öt vízsugárral megakadályozták a tűz továbbterjedését és eloltották a lángokat. A munkálatokat nehezítette az időnként feltámadó szél.

Összeütközött négy személyautó szombaton Siófokon, a Kandó Kálmán utcában. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A balesetben nem sérült meg senki.

Szombaton két gépkocsi ütközött össze Kaposváron, a Tallián Gyula utca és a Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződésében. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították az autókat, amelyekben hárman utaztak.

Mintegy három hektáron égett a gaz és az avar Újvárfalván, a Kossuth Lajos utcában, szombaton. A tűz a közeli lakóházakat és az erdőt is veszélyeztette. A kaposvári és a nagyatádi hivatásos tűzoltók több oldalról vízsugarakkal és kéziszerszámokkal oltották a lángokat. A tüzet végül két óra alatt sikerült teljesen eloltani. Az egységek munkáját a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A helyszínre egy erőgép is érkezett, amely körbeszántotta a területet.

Három hektáron égett a lábonálló gabona Nagyatád külterületén, Újkút-pusztánál, a szombat délutáni órákban. A város hivatásos tűzoltói három vízsugárral és kéziszerszámokkal kezdték oltani a tüzet, a munkálatokhoz a barcsi és a marcali hivatásos, valamint a görgetegi önkéntes tűzoltók csatlakoztak. A munkálatokat egy erőgép is segítette, amellyel körbetárcsázták a területet. Az egységek két óra alatt oltották el a lángokat.

Egy farakat és egy melléképület égett Somogyjádon, a Május 1. utcában szombaton. A kaposvári hivatásos tűzoltók megakadályozták, hogy a lángok a lakóházra átterjedjenek, majd eloltották a tüzet.

Vasárnap hajnalban villanyoszlopnak hajtott egy személyautó Kadarkúton, a Fő utcában. A kadarkúti önkormányzati tűzoltók egy embert feszítővágóval szabadítottak ki és áramtalanították a gépjárművet. Az autóban összesen hárman utaztak, akiket a mentők súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Vasárnap délután frontálisan összeütközött két autó a 7-es főúton, Siófok térségében. A város hivatásos tűzoltói feszítővágó és nyomóhenger segítségével kiszabadították az egyik autóba beszorult sofőrt és áramtalanították a kocsikat. A két járműben összesen hatan utaztak, mindannyian súlyosan megsérültek.

Nagy területen égett a lábon álló gabona és a tarló Inke és Kaszó között. A helyszínre a nagykanizsai és a nagyatádi hivatásos, a böhönyei önkormányzati, valamint a vései önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik a Somogy megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották el a lángokat. Az egységek több oldalról körülhatárolták a tüzet, így az továbbterjedni nem tudott. Végül csaknem öt óra alatt sikerült teljesen eloltani a lángokat.

Öt autó ütközött össze vasárnap Siófokon, a Zamárdi utcában. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A balesetben egy utas könnyebben megsérült.

Fotó: Kaposvár HTP, Marcali HTP, Siófok HTP, Kadarkút ÖTP