HírekKék-hírek

Tucatnyi sofőr nyúlt a hétvégén is pohár után

Az elmúlt hétvége folyamán összesen tucatnyi esetben merült fel ittasság gyanúja az ellenőrzött sofőröknél, akikkel szemben közigazgatási-, illetve büntetőeljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt.

Az egyik járművezető 2021. július 10-én délelőtt Siófok belvárosában közlekedett, amikor elvesztette uralmát a gépkocsi felett, majd lesodródott az útról és egy fának ütközött. Az 50 éves sofőr a baleset következtében könnyű sérülést szenvedett. A körzeti megbízottak a helyszínen a férfivel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket jelzett, valamint az is kiderül, hogy a járművezetőt korábban már eltiltották a járművezetéstől. A ságvári lakos ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja és egyéb közlekedésrendészeti szabályszegés miatt indítottak eljárást.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

Balesetmentes közlekedést kíván a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság!

 …hogy mindenki hazaérjen!