HírekKék-hírek

BikeSafe Marcaliban

A régóta sikeres BikeSafe vagyonvédelmi program célja, hogy az állampolgárok számára lehetőséget biztosítson értékeinek megóvására. A regisztrációkor a kerékpárról a fotókkal együtt minden információ egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető adatbázisba kerül. A nyilvántartási rendszer segítségével beazonosíthatóvá válik a kerékpár és így nagyobb valószínűséggel visszakerülhet jogos tulajdonosához. A kétkerekűeket egy BIKESAFE Regisztrált kerékpár feliratú matricával látták el.

A biciklik azonban csak akkor vannak biztonságban, ha a tulajdonosok is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tolvajok ne tudják azokat megszerezni.

A Marcali Rendőrkapitányság a témával kapcsolatban ezért az alábbi tanácsokra hívja fel a figyelmet:

– Mindig zárja le a kerékpárt, lehetőleg megfelelő minőségű lakattal!

– Mindig valamilyen biztosan rögzített tárgyhoz – biciklitároló, lámpaoszlop, pózna – rögzítse!

– Forgalmas, jól látható, lehetőleg térfigyelő kamerákkal megfigyelt helyen, ne eldugott kis utcában, kapualjban hagyja kerékpárját!

– Lakása, nyaralója udvarán se hagyjon lezáratlanul, vagy felügyelet nélkül biciklit. A kertkaput nappal is zárja be, éjszakára pedig a zárt tároló jelenti a még nagyobb biztonságot.

– Regisztráltassa kerékpárját a BikeSafe program keretében, melyet a rendőrség díjmentesen végez!

– Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válik, azonnal értesítse a  rendőrséget a 112-es segélyhívó számok valamelyikén.