HírekKiemelt hírekKözélet

Európa Kulturális Fővárosa program keretében folytatódik a Bernáth Ház felújítása

Marcali Város Önkormányzata közel 40 millió Ft támogatást nyert el a Veszprém Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 program keretében a Bernáth Ház belső felújítására.

A program keretében a városkép meghatározó épületeinek történetét bemutató információs táblákkal bővül a Rákóczi utca, a Bernáth Házban pedig információs pultok és mobil applikáció fogja támogatni az interaktív tárlat vezetést. A Bernáth Ház melletti park új utcabútorokat és közvilágítást kap.

A fejlesztést követően az épület a Veszprém Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 program közösségi rendezvényeinek helyszíne lesz, számos kulturális rendezvénynek otthont adva.

Köszönjük a Veszprém Balaton 2023 Zrt.-nek, a Pénzügyminisztériumnak, és az Emberi Erőforrások Minisztériumának,- hogy a megyei önkormányzat döntéseivel ellentétben- támogatták a Ház kulturális és idegenforgalmi megújítását, melynek eredményeként a város értéktárában szereplő Bernáth Aurél életművét bemutató, szintén értéktárban szereplő helyi védett épület megújulhat, a térség meghatározó idegenforgalmi helyszínévé válhat.