HírekKék-hírek

Alkohol volt a vérében, nem a vezetés

Az ügy adatai alapján 2021. augusztus 3-án este személyautóval közlekedett Bőszénfa belterületén egy 47 éves helyi lakos, amikor – eddig tisztázatlan körülmények között – az úttestről letért, majd egy lakóház drótkerítését átszakítva a házfalnak ütközött.

A baleset során a jármű vezetője nem sérült meg, de a helyszínre érkező körzeti megbízottak megállapították, hogy a sofőr jogosítvánnyal nem rendelkezik, és a vele szemben alkalmazott alkoholszonda is pozitív eredményt jelzett.

Az egyenruhások a feltételezett elkövetőt helyszínen elfogták és előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra. Az engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették, míg járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak vele szemben.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

Balesetmentes közlekedést kíván a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság!

 …hogy mindenki hazaérjen!