HírekKiemelt hírekKözélet

Rendeletet adott ki a kormány arról, hogy augusztus 20-án járványkorlátozások nélkül lehet ünnepelni

Kedden késő este megjelent a kormányrendelet, augusztus huszadikán mindenféle járványügyi megkötések nélkül ünnepelhetünk.

De nem csak az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékünnepe keretében megrendezésre kerülő állami és önkormányzati rendezvényeken, hanem majd a FEI Négyesfogathajtó Európa-bajnokságon és az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus eseményein sem lesz szükség sem maszkra, sem védettségi igazolványra.

A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet védelmi intézkedései

a) az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékünnepe keretében megrendezésre kerülő állami és önkormányzati rendezvények,

b) a FEI Négyesfogathajtó Európa-bajnokság, valamint

c) az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus

[az a)–c) pont a továbbiakban együtt: rendezvények] programjai esetében nem alkalmazandók, a rendezvények korlátozás nélkül látogathatók.

A rendezvények időpontjai:

1. Az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékünnepe 2021. augusztus 18–22.
2. FEI Négyesfogathajtó Európa-bajnokság 2021. szeptember 2–5.
3. 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus 2021. szeptember 5–12.

A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket csak az ezekhez a programokhoz kötődő eseményeken függesztik fel, tehát ha mondjuk szeptember elején színházba vagy rock-koncertre mennél, ott továbbra is érvényesek a korlátozások.