Jelentős árcsökkenés várható a magyar kutakon a hét közepén: a benzin ára bruttó 7 forinttal mérséklődik literenként, a gázolajért pedig 5 forinttal fizetünk majd kevesebbet szerdától.

A Brent típusú olaj hordónkénti ára egy hét alatt 7 százalékot csökkent, a hazai üzemanyagárak alakulására most egyedül ez van hatással, mivel a forint árfolyama nem tudott erősödni a dollárral szemben a devizapiacon az elmúlt napokban.

Az olaj ára azért csökken, mert mindenhol elkezdett terjedni a delta variáns, nemrég Orbán Viktor miniszterelnök is arra figyelmeztette a magyarokat, lélekben mindenki készüljön fel arra, hogy Magyarországot is eléri a koronavírus-járvány negyedik hulláma. Hatalmas lezárások talán most nem várhatók, de vélhetően az ősz beköszöntével megcsappan az utazási kedv az emberekben, vagyis az üzemanyagok iránti kereslet is mérséklődni fog. Az olajkitermelő hatalmak is erre számítanak, ezért van mocorgás a piacon.

Nem kizárt, hogy a következő hetekben tovább csökkennek majd az itthoni üzemanyagárak, melyek az alábbiak szerint alakulnak augusztus 25-től:

  • 95-ös benzin: 438 Ft/liter
  • Gázolaj: 435 Ft/liter