HírekKék-hírek

Három eltiltott 24 óra alatt Somogyban

A nagyatádi körzeti megbízottak 2021. augusztus 21-én 22 órakor Berzencén ellenőriztek egy segédmotorkerékpár-vezetőt, akinél az alkoholszonda pozitív értéket jelzett. Megállapították, hogy vezetői engedéllyel sem rendelkezik, mert korábban a hatóság eltiltotta a vezetéstől. A rendőrök a 20 éves helyi férfit mintavételre állították elő, és ellene járművezetés az eltiltás hatálya alatt és ittas járművezetés vétség elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak.

A kaposvári körzeti megbízottak 2021. augusztus 22-én 9 óra 40 perckor a város belterületén igazoltattak egy 22 éves helyi lakost, aki egy személygépkocsival közlekedett. Megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezett jogosítvánnyal, mivel a Kaposvári Rendőrkapitányság eltiltotta a vezetéstől. A rendőrök a férfit előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A nagybajomi körzeti megbízottak ugyanezen a napon 11 órakor Gigén ellenőriztek egy helyi lakost, aki lovaskocsival közlekedett. Az intézkedés során kiderült, hogy a férfit a Kaposvári Járásbíróság a vezetéstől eltiltotta. Az egyenruhások a helyi kocsist elfogták és a Kaposvári Rendőrkapitányságra állították elő, ahol szintén járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is felhívja a figyelmet arra, hogy a hatályba lépett szigorítás alapján 2021. május 14-től bűncselekménynek minősül a korábban szabálysértésként szankcionált, eltiltás hatálya alatti járművezetés. Továbbá aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére.