HírekSzines

Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a “Kisbajtársak Találkozóját” a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége

Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a “Kisbajtársak Találkozóját” a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége a pákozdi Katonai Emlékparkban, szeptember 11-én.

A rendezvényen részt vett dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka és Hazuga Károly ny. altábornagy a BEOSZ elnöke is.

A Marcali Bajtársi Egyesület Szentes István ny. alezredes, egyesületi elnök vezetésével nagy létszámú küldöttséggel vett részt a programban, természetesen az unokákkal együtt.

A találkozón részt vevő fiataloknak tíz különböző állomáson kellett katonás feladatokat teljesíteni ahhoz, hogy ott lehessenek a napot záró ajándéksorsoláson. Aki leküzdötte – többek között – az akadálypályát, a lézerharc, vagy a szimulátor kihívásait, izgulhatott, hogy kisorsolják-e a nevét.

A tíz legszerencsésebb “kisbajtársnak” dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy a Magyar Honvédség parancsnoka adta át a díjakat.

Marcali fiatalok is a szerencsések között voltak, Domonkos Árpád bajtársunk unokái a Magyar Honvédség parancsnokától és a BEOSZ elnökétől vehették át ajándékaikat.