HírekKék-hírek

Súlyos sérülés lett a vége a volt barátnővel folytatott beszélgetésnek

A Marcali Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a 27 éves férfival szemben, aki súlyos sérülést okozva bántalmazta élettársa volt barátját.

A vádlott élettársa és a sértett korábban egy párt alkottak, azonban 2021 áprilisi szakításuk után továbbra is tartották egymással a kapcsolatot. A vádlottnak ez nem tettszett, és úgy vélte, hogy a sértett nem tudja lezárni az élettársához fűződő korábbi viszonyát, ezért egy telefonbeszélgetés során felhívta a sértett figyelmét arra, hogy a jövőben ne keresse a barátnőjét.

Ilyen előzmények után a vádlott 2021 májusában az egyik alkalommal bevásárlás miatt elhagyta az otthonát, ahol ezidő alatt megjelent a sértett, akit a volt barátnője beinvitált a házba és beszélgetni kezdtek. A vádlott azonban észrevette a sértett gépkocsiját, és felindult állapotban hazasietett, ahol a sértettre támadt, akit többször ököllel a fején megütött, majd a földre került férfit felültette egy fotelba, ahol további öt alkalommal megütötte az arcát.

A sértettnek a bántalmazás következtében súlyos – az orrcsont és az álcsont törésével járó – sérülései keletkeztek.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására és pártfogó felügyelet alkalmazására tett indítványt azzal, hogy a szabadságvesztés végrehajtását próbaidőre függessze fel.

A fotó a Marcali Rendőrkapitányság helyszíni szemléjén készült.