HírekKözélet

Sajtóközlemény – Marcali Város Önkormányzata támogatást nyert a Bernáth Ház belső felújítására

Marcali Város Önkormányzata 39.763.770 Ft támogatást nyert el a Veszprém- Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 program keretében a Bernáth Ház belső felújítására.

Marcali Város Önkormányzata által fenntartott Marcali Múzeum telephelyeként működik a Bernáth Aurél Galéria, mely épület a kétszeres Kossuth-díjas festőművész szülőházának helyen áll és 2018-ig festőművész alkotásainak kiállítóhelye volt. A Galéria épülete az 1930-as években épült Bauhaus stílusú villa, amely 1982-től Marcali város tulajdona és helyi védettséget élvez.

Az épület állapota jelentősen leromlott, Galériaként, közösségi térként 2018 óta nem funkcionál. 2020. évben megtörtént az épület homlokzatának, nyílászáróinak és tetőszerkezetének cseréje, így a külsejében megújult épület készen áll régi-új feladatának ellátásra, amennyiben a belső terek és az épület gépészeti berendezései is megújulnak.

Jelen projekt célja az épület belső felújítása, villamossági és fűtési rendszerének korszerűsítése, az interaktív képtár funkció ellátásához szükséges tárgyi eszközök beszerzése. A fejlesztéssel új közösségi tér jön létre, mely alkalmas kulturális, művészeti események befogadására.

Az OC-INF/1-2021-5416 azonosítószámú projekt a Veszprém- Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 program keretében a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. támogatásával valósul meg.