HírekKék-hírek

Adománygyűjtő versenyen vettek részt a tűzoltók

Nem számít, hogy határon innen vagy határon túl, a cél közös: hosszantartó vagy súlyos betegségben szenvedő gyermekek megsegítése. A Zagreb Firefighter Stair Challenge már 2013 óta megrendezi a mára már hagyománnyá vált adománygyűjtő lépcsőfutó versenyét.

A kezdeményezés szerint a tűzoltók egy harmincegy emeletes üzletház tetejére futva mutatják meg felkészültségüket, rátermettségüket, mindeközben népszerűsítik munkájukat és nem utolsó sorban segítik a rászorulókat.

Somogy megyéből Veres Soma Dániel tűzoltó őrmester a Kaposvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetője, a KÖTÉL Egyesület részéről pedig Török Eszter és ifj. Bodó László teljesítették a kihívást. A tavalyi évhez hasonlóan idén is virtuálisan vettek részt a versenyen és futották le a távot. Harmincegy emeletes épület hiányában a magyar versenyzők a ropolyi tótól küzdötték fel magukat a zselici Csillagpark kilátójának tetejéig. A versenyzők így összesen 1,55 km távot futottak teljes védőfelszerelésben, amit tovább nehezített a 107 méteres szintemelkedés és a -5 fokos hőmérséklet.

Fotó: Kováts Dávid tű. őrmester