HírekKözélet

Szent Család ünnepén megáldották az új borokat és a házaspárokat

2021. december 26-án, Szent Család vasárnapján, a 9 órás szentmisén Kiss Iván c. prépost, plébános az idén is megáldotta először az új borokat, majd a jelenlévő házaspárokata Marcali Gyümölcsoltó Boldogasszony plébániatemplomban.

A szőlősgazdák és a bortermelők – hosszú évek óta – minden évben, karácsony másnapján magukkal hoznak az új termésből, fajtánként egy-egy palack borta templomba, hogy az általuk megtermelt különféle nedűikreaz éves munkájuk lezárásakéntegyházi áldást kérjenek.

Mivel ebben az évben Szent Család vasárnapja egybeesett Karácsony másnapjával, ezért az istentiszteleten Iván atya megáldotta azokat a házaspárokat is, akik szép számmal eljöttek erre az ünnepi alkalomra, hogy a Szent Család: Jézus, Mária, és József közbenjárását, oltalmát kérjék további közös életükre.

A korabeli hagyományokhoz tartozott, hogy a szentmise után, a templom előtt, a Boldog II. János Pál pápa térena forralt bort is megáldják, sajnos a vírushelyzet megléte miatt ettől a tradíciótól az idén is el kellett tekinteni.

Az istentiszteleten közreműködött Puszta Sándor: Betlehemi éj című versével Tóth Eszter Ágnes gimnazista, Balogh Bálint kántor és a Fény Gyermekei Zenekar.

Írta és fotók: Kiss Kálmán