HírekKék-hírek

Tizenhét esetben kérték a tűzoltók segítségét a hétvége folyamán Somogy megyében.

Többségében műszaki mentéseket végeztek a tűzoltók, ugyanakkor hét tűzesetnél is helytálltak az elmúlt napokban. A megyei műveletirányítási központba a hétvégén két téves jelzés érkezett.

A hétvégén öt szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat. Pénteken, Ötvöskónyi külterületén, a Rinya-patak mentén égett a nádas. A nagyatádi hivatásos tűzoltók a csaknem három hektáron pusztító lángokat két óra alatt tudták teljesen eloltani. Péntek este vágástéri hulladék égett Kadarkúton, ahol a helyi önkormányzati tűzoltók oltották el a kétszáz négyzetméteren felcsapó lángokat. Szombat délután a Deseda-tóhoz riasztották a kaposvári hivatásos tűzoltókat, ahol égett a nádas. Az egység kiérkezésekor tűz már nem volt, a még izzó, parázsló részeket egy vízsugárral eloltották.

Szombat délelőtt egy körülbelül nyolcvan négyzetméteres családi ház több helyisége és tetőszerkezete is égett Bábonymegyeren, a Dózsa György utcában. A siófoki és a dombóvári hivatásos, valamint a tabi önkormányzati tűzoltók öt vízsugárral előbb megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd eloltották a tüzet. Az épületből kihoztak egy gázpalackot is, amelyet visszahűtöttek, valamint hőkamerával átvizsgálták az ingatlant további izzó gócok után kutatva. A ház lakhatatlanná vált, a lakók ideiglenes elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodott.

Kigyulladt egy traktor motortere szombaton Balatonlellén, a Római úton. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos egy kézi tűzoltó készülékkel eloltotta a tüzet, az egység pedig visszahűtötte a felforrósodott alkatrészeket.

Két személyautó frontálisan karambolozott szombaton Kaposváron, a Béla király utcában. Az esethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járműveket. Az autókban csak a sofőrök utaztak, mindketten könnyebben megsérültek az ütközés során.

Vasárnap délelőtt meglazult egy húsz méteres fenyő gyökérzete, a törzse pedig megrepedt Kaposváron, a Búzavirág utcában. A fa veszélyt jelentett a közelben parkoló autókra és a gyalogosforgalomra is. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói létráról, motorfűrésszel csaknem egy óra alatt ledarabolták a fát, személyi sérülés nem történt.

Egy kútba esett macskához riasztották vasárnap a marcali hivatásos tűzoltókat, akik a somogyszentpáli családi ház udvarán lévő kútba mentőkötéllel leereszkedtek és kimentették az állatot. A házi kedvencnek az ijedtségen kívül más baja nem esett.

Fotó: Tab ÖTP, Marcali HTP