HírekKék-hírek

Bűnmegelőzési hétvége Marcaliban és Balatonmáriafürdőn

A Marcali Rendőrkapitányság bűnmegelőzési- és áldozatvédelmi szakemberei hasznos tanácsokkal, játékos feladatokkal készültek a hét lezárására.

A rendőrök szombaton a Marcali Városi Fürdő és Szabadidő Központ előtt várták az érdeklődőket, akik a délelőtt folyamán a BikeSafe programba regisztrálhatták kerékpárjaikat. Délután pedig már a fürdő területén hasznos tanácsok mellett játékos feladatokkal ismerkedhettek meg a nyár veszélyeivel, a biztonságos fürdőzés szabályaival, a biztonságos gyalogos- és kerékpáros közlekedéssel, valamint a tudatos, és felelősségteljes internet használattal. A megjelentek a 112-es segélyhívó szám használatával, valamint a néma segélykiáltás kézjelének megismerésével kapcsolatban is hasznos tanácsokat kaptak.

Vasárnap a szeles idő sem szabott gátat, hogy a balatonmáriafürdői központi strandon is várják a szakemberek az érdeklődőket. A programot színesítette a Kaposvári Csiky Gergely Színház művészeinek “Variációk egy rablásra” című előadása, mely nagy sikert aratott.

A rendőrségi standhoz látogató gyerekek egyik helyről sem távoztak üres kézzel, apró rendőrségi ajándékok leltek új gazdáikra a hétvége során.

A kerékpárlopások megelőzés érdekében az egyenruhások a következőket tanácsolják:

  • Távozáskor mindig zárja le kerékpárját! A megbízhatóság fontos, inkább egyszer vegyen minőségi zárat, mint kétszer kerékpárt!
  • Biciklijét lakatolja stabil tárgyhoz, a vázat és a hátsó kereket egyszerre rögzítve!
  • Ha hosszabb időre kell otthagynia kétkerekűjét, eldugott helyek helyett válasszon a forgalmas, jól kivilágított, közterületi kamera által is belátott lehetőségek közül!
  • A könnyen leszerelhető tartozékokat (szerszámok, lámpák, sportkulacsok, okos eszközök) ne hagyja a kerékpáron!
  • Lakása, nyaralója udvarán se hagyjon lezáratlanul, vagy felügyelet nélkül biciklit. A kertkaput nappal is zárja be, éjszakára pedig a zárt tároló jelenti a még nagyobb biztonságot.
  • Regisztráltassa kerékpárját a BikeSafe program keretében, melyet a rendőrség díjmentesen végez!
  • Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válnak, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!