HírekKultúra

Édes Hazám, fogadj szívedbe… – Jótékonysági irodalmi est az X-házban

2022. július 11-én, hétfőn 18 órától dr. Kurucz Ádám Konrád színész, Latinovits-díjas versmondó tartott jótékonysági irodalmi estet verses-prózai formában, zenei betétekkel kiegészítve az X-ház (Dózsa u. 3.) nagytermében.

A műsort Kiss Kálmán, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) elnöke nyitotta meg, aki elmondta, az adománygyűjtő rendezvényt ezúttal is azzal a céllal szervezték, hogy a nehéz helyzetben lévő testvérszervezetet, a beregszászi KÉSZ Csoport tevékenyégét támogassák.

Ezután egy közel 1 órás, tartalmas előadás következett, amely az „Édes Hazám, fogadj szívedbe…” címet kapta. A válogatásban Petőfi Sándor, Vörösmarty Mihály, Ady Endre, József Attila és Radnóti Miklós közismert és kevésbé ismert magyarságversei hangzottak el, miközben az előadó a hallgatóságnak megvilágította az adott kor történelmi hátterét, valamint a költők szerepét, jelentőségét is kiemelte. A műsorban többek között elhangzott a Szózat is.

A színvonalas előadás résztvevői ezúttal sem csalódtak, mert a végén vastapssal jutalmazták Kurucz Ádám Konrád ügyesen, precízen összeállított irodalmi estjét.

A jótékonysági előadás teljes bevétele 68.500- Ft volt, amely adományt először a KÉSZ országos központjába, Budapestre, majd onnan pedig a beregszászi Csoport megsegítésére továbbítják.

A teltházas rendezvényt Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke, Molnár Ágnes Anna és Miszi Zsuzsanna önkormányzati képviselők, valamint Szaka Zsolt, a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület elnöke is megtisztelte jelenlétével. A jótékony célt szolgáló irodalmi est a Marcali Római Katolikus Plébánia, és a KÉSZ Marcali Csoport közös szervezésében valósult meg.

Kurucz Ádám Konrád irodalmi előadássorozatának az idei esztendőben, ősszel lesz még folytatása.

Írta: Kiss Kálmán

Fotók: Szaka Zsolt, Kiss Kálmán