HírekSzines

Fennállásuk 40. évfordulóját ünnepelték a Mozgáskorlátozottak!

A Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesület Marcali Körzeti Csoportja 2022. július 16-án ünnepelte megalakulásának 40. évfordulóját a GYÉK-ben. Ünnepségüket megtisztelte személyes jelenlétével és köszöntőt mondott Dr. Hegedüs Lajos, egyesületük elnöke, Dr. Sütő László polgármester úr és Málovics Józsefné „Egerszegi Alapítvány” leköszönő és Rádics Jánosné új elnöke. Továbbá Egyesületüktől több kedves munkatárs, és a megyében működő testvér körzeti csoportok vezetői, képviselői is jelen voltak.

A nagyszámban megjelent tagsággal együtt ünnepeltek és köszöntötték Csoportjukat a Marcaliban működő társ civil szervezetek meghívottjai és vezetői.

Megemlékezésük kezdéseként a Csoport 40 éves történetének fő eseményeit és vezetőit, támogatóit bemutató kronológiai áttekintés hangzott el Pataki Mihályné előadásában, aki a csoport pénztárosa.

Majd kisebb előkészületek után megemlékezésük legfontosabb része, a Csoport alapító tagjainak és évtizedeken keresztül kiemelkedő közösségi munkát végzők személyes köszöntése és oklevél, ill. emléklap adományozással történő elismerése következett, melyet Magdika és Dr. Hegedüs Lajos adott át, Pataki Mihályné szíves és méltató szavai kíséretében.

Az ünnepi műsort Baranyi Lia nyitotta meg kedves, humoros versel, mondókával és természetesen gyönyörűen előadott énekléssel.
Ezt követte saját Irodalmi Színpaduk szívmelengető produkciója, melyet Csobod Jánosné, Rózsa Istvánné és vezetője Takács Vendelné, Mártika adott elő, aki saját verseivel is szerepelt.

A fellépések sorának zárása és a jókedv további fokozásaként a Sávolyi Népdalkör ütemes és lüktető Katonadalokkal kedveskedett a tagságnak.
Mindezt egy finom vacsora és a 40. évfordulóra készített hatalmas torta elfogyasztása követte. Az est folytatásaként Tislér Istvánnak köszönhetően zene, tánc és jó hangulatú baráti beszélgetés következett.
 
Salamon Györgyné
Körzeti csoportvezető

A Mozgáskorlátozottak S. M. Egyesülete Marcali Körzeti Csoportja 2022. július 16-án ünnepelte megalakulásának 40. évfordulóját. A jubileumi program  méltó megrendezéséhez a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA/74/2022) 150.000.- forint támogatást nyújtott, az Egerszegi Alapítvány, mint a (NEAO-KP-1-2022/2-001085) pályázat Kedvezményezettjén keresztül, annak működésével és Alapító Okiratában meghatározott céljával összhangban.