HírekKék-hírek

Huszonkilencszer kérték a somogyi tűzoltók segítségét az elmúlt hétvégén.

Tizenöt alkalommal tűzesethez, kilenc alkalommal műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók, öt esetben pedig tévesen riasztották az egységeket. A száraz időben a megye több pontján is szabadtéri tüzek oltása adott munkát a tűzoltóknak. Pénteken pedig egy büfékocsi égett ki és az abban tárolt PB gázpalackok robbantak fel.

Pénteken egy személygépjármű égett teljes terjedelmében Kaposszerdahelyen. A kaposvári hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet és akadályozták meg, hogy a lángok továbbterjedjenek a közeli tárolóra.

Tarló égett Somogyzsitfa külterületén, pénteken a délelőtti órákban. A marcali és a zalakarosi hivatásos, valamint a szőkedencsi önkéntes tűzoltók kevesebb, mint egy óra alatt fékezték meg a lángokat, amelyek öt hektáron pusztítottak.

Tetejével az árokba borult egy gépkocsi a 68-as főút 92-es kilométerszelvényénél, Kéthely térségében, pénteken. A járműben csak a vezetője utazott, aki saját erejéből ki tudott szállni a balesetet követően. A műszaki mentést a marcali hivatásos tűzoltók végezték.

Szombaton, nyolc hektáron égett le a tarló Látrány külterületén. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Egy ház tetejére hasadt egy fűzfa nyolcméteres ága Siófokon, a Vak Bottyán utcában szombat délután. A város hivatásos tűzoltói létráról, motorfűrésszel ledarabolták az ágat, amely veszélyeztette a közeli kerékpárúton közlekedőket.

Siófokon a kikötőben egy vitorlás akkumulátorai hevültek túl és füstöltek szombat délután. A helyi hivatásos tűzoltók kiszerelték az akkumulátorokat, majd visszahűtötték azokat.

Vasárnap délben egy bálázó gyulladt ki Karád külterületén. A helyi önkéntes és a balatonboglári önkormányzati tűzoltók fékezték meg a lángokat, amelyek átterjedtek a körbálákra, valamint a tarlóra is. Munkájukat egy helyi gazda is segítette, aki körbetárcsázta a területet, megakadályozva a tűz továbbterjedését.

Kigyulladt egy búzatábla vasárnap délután, Háromfa közelében. Egy több mint százharminc hektáros területen mintegy hat hektáron már leégett a lábon álló gabona a tűzoltók kiérkezéséig. A lángokat a nagyatádi, a barcsi és a szigetvári hivatásos tűzoltók fojtották el. Munkájukat erőgépek is segítették, amelyek körbetárcsázták a lángba borult területet.

Kigyulladt egy személyautó vasárnap este, az M7-es autópályáról a 7-es főútra vezető lehajtón. A jármű akadályozta a forgalmat. A szőkedencsi önkéntes tűzoltók fékezték meg tüzet, majd a marcali hivatásos tűzoltókkal együtt átvizsgálták a járművet, megelőzve a visszagyulladást. Az eset során nem sérült meg senki.

Fotó: Kaposvár HTP, Marcali HTP, Siófok HTP, Balatonboglár ÖTP