HírekKék-hírek

Vádat emelt a Somogy Megyei Főügyészség az újszülött csecsemőjét kitevő nővel szemben – fotókkal

A Somogy Megyei Főügyészség tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a harmincas éveiben járó nővel szemben, aki nem kívánt terhességből született csecsemőjét ellátatlanul kitette a hideg őszi időben.

A vád szerint az életvitelszerűen Ausztriában élő nő laza párkapcsolatot tartott fenn egy idősebb férfival, akitől 2021 tavaszán teherbe esett. A vádlott igyekezett nem tudomást venni a terhességről, orvosnál nem járt és senkinek sem említette azt.

A nő 2021 októberében egyedül tartózkodott párja házában, amikor megindult a szülés, melynek során egy egészséges kislánynak adott életet. Az anya ezután megmosdatta és két textíliába takarta a csecsemőt, majd autóval Fonyódra indult, ahol a délutáni órákban egy félreeső helyen lévő buszmegállóban kitette az újszülöttet.

A külső hőmérséklet ekkor 8,3 C fok volt, illetőleg a vasárnap délutáni időpontra tekintettel a buszmegállóban és annak közelében senki sem tartózkodott, ezért a nő alappal számolhatott azzal, hogy a baba halála a kihűlés, vagy az ellátatlanság miatt rövid időn belül bekövetkezik. A puszta véletlennek volt köszönhető, hogy végül a csecsemőt kutyát sétáltató helyi lakosok megtalálták, és értesítették a mentőket.

Az újszülöttnek végül nem esett baja, míg a nőt az eset után néhány napon belül azonosították és elfogták a somogyi rendőrök.

A Somogy Megyei Főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a korábban letartóztatásban, jelenleg bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló nővel szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint szülői felügyeleti jogának megszüntetésére tett indítványt.

A fényképeket a nyomozó hatóság készítette a helyszíni szemle során.