HírekKultúra

„Átröpűlök hosszában hazámon” – Petőfi-busz érkezik Marcaliba

Szeptember 1-jén indul útjára a Petőfi Irodalmi Múzeum új vándorkiállítása, amely a Petőfi Sándor-emlékév alkalmából jött létre. A múzeum-busz első állomása a költő szülővárosa, Kiskőrös lesz, amelyet közel egy éven át számtalan további település követ majd. Az utazókiállítás kiemelt célja, hogy Magyarországon, valamint határainkon túl is minél több honfitársunkhoz juttassa el élményszerűen Petőfi Sándor életművét és mutassa be életútját. A tárlat a haladás, sebesség, út, utazás fogalmaiból indul ki, és az aktuális kutatásokra alapozva, egyedi megközelítésből mutatja be Petőfi személyiségét, munkásságának ismert darabjait.

2022. október 17-én a Noszlopy-iskola meghívására városunkba látogat a Petőfi-busz.

Az Országgyűlés a 2022-2023-as évet Petőfi Sándor-emlékévvé nyilvánította. Ennek célja, hogy méltó módon emlékezhessünk meg nemzeti költőnk születésének 200. évfordulójáról. Ebben az ünnepségsorozatban a Petőfi Irodalmi Múzeum vezető szerepet vállalt, ennek szellemében indította útjára a Petőfi-busz elnevezésű vándorkiállítását.

A busz a tervek szerint 2022 szeptemberétől 2023 augusztusáig járja az országot és a Kárpát-medencét, a Petőfi Sándor-emlékév végéig több mint 200 helyszínt  látogat meg. Az interaktív kiállítás izgalmas formai és vizuális élményt kínál a látogatók számára. A busz a Noszlopy-iskola udvarán várja ingyenes tárlatára az egyéni látogatókat 13:00 és 16:00 között.