HírekKék-hírek

Ellenszegültek a rendőri intézkedésnek Balatonszemesen – videóval

Ahogy arról mi is beszámoltunk, nagy port kavart és a médiában sok cikket, bejegyzést eredményezett a “balatonszemesi igazoltatás”, sokszor mintegy viccesként tartva a rendőri intézkedésnek ellenálló igazoltatottak szavait, tetteit.

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség nem így látta, hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint becsületsértés vétsége miatt rendelt el nyomozást az ügyben.

A gyanú szerint a jogszerű rendőri intézkedés során a férfi többszöri felszólításra sem volt hajlandó igazolni magát, aktívan ellenállt a ruházatátvizsgálásnak, valamint a bilincselésnek.

Folyamatosan rángatta a rendőröket, megpróbálta magát kiszabadítani a fogásukból, könyökével a rendőr feje irányába ütött, megpróbálta őt lefejelni. A női utas lökdöste és többször megrángatta rendőrnő karját, valamint a haját. Mindketten trágár módon szidalmazták a rendőröket.
A férfi egy internetes oldalra feltöltötte a rendőri intézkedésről a testkamerájával rögzített videofelvételt, amelyhez olyan bejegyzést tett közzé, amelyben a rendőröket név szerint becsmérelte.

Az ügyészég gyanúsítottként hallgatta ki a férfit és a nőt, elrendelte őrizetüket. A gyanúsítottak nem ismerték el a bűncselekmények elkövetését.
A nyomozó ügyészség indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását.

A gyanúsítottaknak a rendőri intézkedés ellen tanúsított magatartásából látható egy rövid részlet a videón.