HírekKék-hírek

Tíz alkalommal kérték a tűzoltók segítségét az elmúlt hétvégén

Hat műszaki mentéshez riasztották a Somogy megyei egységeket és mindössze két alkalommal kellett tűzesetnél beavatkozni a tűzoltóknak. A megyei műveletirányítási központba két téves jelzés érkezett.

Péntek hajnalban egy fából készült disznóól kapott lángra Látrányban. A tűzoltók kiérkezéséig a tulajdonos kiterelte az állatokat az ólból, a balatonboglári önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltók pedig elfojtották a lángokat.

Két személyautó ütközött péntek délután Kaposváron, a Bem utcában. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A két autóban összesen négyen utaztak, ketten könnyebben megsérültek.

Balatonvilágoson, a Rákóczi utcában egy letört faág veszélyeztette az arra közlekedő autósokat és gyalogosokat pénteken. A csaknem négyméteres magasban lógó faágat a siófoki és péti hivatásos tűzoltók magasból mentő segítségével, motorfűrésszel eltávolították és megszüntették a veszélyt.

Őrizetlenül hagyott kerti hulladék égett pénteken Berzencén, a Kossuth utcában. A csurgói önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet és megakadályozták a lángok továbbterjedését.

Vasárnap este egy autóbusz és egy személygépkocsi karambolozott Nagyatádon, a Gyár utcában. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították az autót, amiben csak a sofőr utazott. A busz vezetője és két utasa nem sérült meg a balesetben, a gépkocsivezetőt a mentők kórházba szállították.

Fotó: Kaposvár HTP, Nagyatád HTP