HírekKözélet

Megáldották a felújított szegerdői templomot és az új oltárt

2022. november 5-én, szombaton 10.30 órakor kezdődött ünnepi szentmise a szegerdői Szent Imre herceg templomban, melynek keretén belül megáldották a szépen felújított épületet és az új oltárt.

Az istentisztelet elején Tölgyesi Dávid somogysámsoni plébániai kormányzó köszöntötte a megjelent püspököt, paptestvéreket, vendégeket és a híveket. Majd Varga László kaposvári megyéspüspök megáldotta a kívül-belül teljesen felújított épületet. Ezt követően külön szertartás keretében szent olajjal elszentelte az új oltárt, melyben ünnepi keretek között elhelyezték az oltárkövet, benne Szent Orbán és Szent Viktor ereklyéivel. Erre az alkalomra új tabernákulum, oltárterítők és oltárkép is készültek.

A szentmise végén Tölgyesi Dávid megköszönte minden közreműködő munkáját és segítségét, valamint Varga László megyéspüspök a plébániai kormányzó tevékenységéről beszélt elismerő hangon.Ezután elsőként Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke szólalt fel, majd Bombai László szegerdői polgármestere, akik beszédeikben a megköszönték az állami pályázati támogatásból megvalósult felújítást és a kis vallási közösségek jelentőségét hangsúlyozták. Végül az oltárkép készítője beszélt az alkotás születéséről és mondanivalójáról, valamint köszönte meg Istennek, hogy részese lehetett ennek a felújítási programnak.

Az ünnepi szentmisén Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke mellett, Huszti Gábor alelnök, valamint a környék polgármesterei is részt vettek.

Az istentisztelet után a résztvevőket süteményekkel, pogácsákkal és üdítőkkel vendégelték meg a szervezők.

Írta és fotók: Kiss Kálmán