HírekKözélet

Horvátkúton meggyújtották a „remény” gyertyáját!

Dr. Mészáros Géza önkormányzati képviselő köszöntőjében arról az angyali üzenetről is beszélt, mely jelezte Máriának és Józsefnek, Jézus szüleinek, a Messiás érkezését és hogy Ők nevelhetik fel isten fiát, Jézus.

Továbbá elmondta, hogy Johann H. Wichern protestáns lelkész – ki 1838-ban egy hamburgi „Vadócházban” készítette el először az adventi koszorú elődjét, akkor még 24 gyertya naponkénti meggyújtásával türelemre és mértéktartásra tanítsa az árvaház lakóit, aminek máig ható próféciának kellene lennie – kinek legfontosabb nevelési koncepciója, a „családiasság” elve volt.

         „A család az egyéni fejlődés központja, s ennek kell maradnia az új körülmények között is, ahol a kiscsoportok veszik át a család szerepét”.

Tölgyesi Dávid plébániai kormányzó arról beszélt, hogy az ember élete nem egy egyenes vonal, ha nem inkább hasonlít egy oszcilloszkóp görbéhez, de ez nem jelenti azt, hogy Isten magunkra hagy bennünket. Mint ahogy a fiatal lányt Máriát – Jézus anyját –  sem hagyta magára mikor Jézus hordta a méhében. 

Kollárovics Péterné Éva gyújtotta meg az adventi koszorú, hit és kultúrkör második, a reményt jelképező gyertyáját.

Ez alkalommal is Lőczi Jenőné közreműködésével közösen imádkoztak és korábban nem hallott, az alkalomhoz illő egyházi dalokat énekeltek.

Ezt követően meghitt beszélgetés és teázás közben elfogyasztották Dr. Mészáros Gézáné finom krumplis pogácsáját és a felajánlásból érkezett diós és mákos bejgli szeleteit.