HírekKözélet

Felgyulladt a harmadik ádventi gyertya fénye Marcaliban

2022. december 10-én, szombaton este 17 órakor, a plébániatemplom előtti Boldog II. János Pál pápa téren álló kültéri ádventi koszorún felgyulladt a harmadik gyertya fénye is.

Az esős időjárás miatt az ünnepi műsort a templomban tartották meg. A megjelenteket Kiss Iván c. prépost, plébános köszöntötte, majd bevezető gondolataiban az örömöt szimbolizáló gyertya jelentőségéről beszélt.Utána a Berzsenyi Dániel Gimnázium 32 tanulója adott elő egy igen tartalmas verses-zenésösszeállítást, melyet Farkasné Bencze Andreatanárnő tanított be a diákoknak. Végül a résztvevők közül 12-en egy nagyon látványos gyertya-táncot mutattak be a sötét templomban, ahol csak a mécsesek apró fénye világította nagy térben, még hatásosabbá téve az előadást. Ezt a csodálatos koreográfiát Várfalviné Laczó Tímea tanárnő tanította be a lányoknak.

A karácsonyra való felkészülés részeként a harmadik rózsaszínű ádventi gyertyát – Iván atya és Kőrösi András igazgató kíséretében – az iskola egyik diákja, Elek Bálint gyújtotta meg és helyezte el a kinti koszorún. Az ádventi ünnepség szentmisével zárult a Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébániatemplomban.

A negyedik gyertyát egy hét múlva ugyanitt, ugyanebben az időben a Marcali hittanos diákok műsorát követően gyújtják meg, melyre továbbra is mindenkit szeretettel hívnak és várnak a szervezők.

Írta és fotók: Kiss Kálmán