HírekSzines

Országos I. helyezett a PENdroid informatikai versenyen a marcali gimnázium csapata, mellyel megvédte címét a 2023-as döntőben!

A csapat vezéregyéniségének, Katona Kevinnek beszámolója a versenyről:

A “Kutyák” nevű csapat tagja voltam, amely részt vett egy játékfejlesztői versenyen Nagykanizsán, ahol budapesti, debreceni, egri, zalaegerszegi, kaposvári, balatonboglári és helyi, nagykanizsai iskolák diákjaival mértük össze tudásunkat.

A verseny egy 8 órás maraton volt, ahol a csapatoknak egy működő játékot kellett a semmiből létrehozniuk a megadott időkereten belül. Csapatunk elszántan dolgozott a közös cél érdekében.  Feladatokat és felelősséget osztottunk fel az egyes csapattagok között.Ez lehetővé tette számunkra, hogy a verseny során végig szervezettek és koncentráltak maradjunk.

A csapatmunka és a hatékony projektmenedzsment nyerő képletnek bizonyult, mivel sikerült egy innovatív és magával ragadó játékot létrehoznunk. A verseny intenzív volt, de kemény munkánk és elkötelezettségünk kifizetődött, hiszen mi lettünk a rendezvény győztesei, immáron második alkalommal.

A versenyen a szervezők remek körülményeket biztosítottak számunkra, semmire sem lehetett panaszunk. Nagy örömünkre szolgál, hogy utolsó évünkben is képesek voltunk győzelmet aratni az érettségire való készülés mellett, ezáltal öregbítettük iskolánk hírnevét. Köszönjük szépen Bene Gábor tanár úr felkészítését és Horváth Zsolt kíséretét.

A csapat tagjai: Katona Kevin, Király János, Vincze Martin és Csécs Barna a gimnázium 12.b osztályos tanulói.

Felkészítő pedagógus: Bene Gábor