HírekKultúra

Szombaton Borforraló fesztivál!

Február 18-án – szombaton – fesztiváltérré alakul át a marcali piac. A fesztivál jelképes kapuját 14:00 órakor a Blokk Duó zenekar nyitja ki. Ezzel egyidőben indul a borforraló csapatok versenye is. Míg a csapatok forralnak, a hangulatról Szóka Júlia operettprimadonna, valamint a Megarox retro-partija gondoskodik. Közben elindulnak a Da Bibere Zalai Borlovagrend tagjai, hogy megkóstolják a forralt borokat. A zsűri 17:15 órakor hirdeti ki az eredményt. Majd Varga Ferivel és Balássy Bettyvel folytatódik a fesztivál. A Zártosztály zenekar legendás Edda dalokból ad másfélórás nagykoncertet. Mivel az élő koncert technikai beállása időigényes, szórakoztatásul a köztes időben ledzsonglőrök villantják meg itt-ott a fényeiket.

Természetesen arra is lesz lehetőség, hogy a fesztiválra kilátogatók is megkóstolhassák a csapatok forralt borait. Az 500 forintos fesztiváljegy 2 dl bor kóstolására szól, melyhez kézműves borforralós bögre is vásárolható 700 forintos áron.

Technikai információk

A színpadállítás csütörtökön kezdődik a piactéren, pénteken délután pedig a 15×25 méteres sátor épül fel, hogy az időjárási viszonyok ne befolyásolják a rendezvényt. A színpaddal szemben elhelyezett nagysátorban nem csak a borforraló csapatok férnek el – a borokat kóstoló közönségnek is lesz helye. Sátron kívül kapnak elhelyezést a különböző ételeket-italokat kínáló árusok, valamint a körhinta. A borforralós bögréket és kóstolójegyeket árusító pavilon a sátor főbejáratánál található majd. A fesztivál ideje alatt a piac fedett részén lesz lehetőség a mosdóhasználatra.

A Piac utca – Nyár utca és a Marczali Henrik utca közötti szakasza – szombaton 12:00 és 23:00 között lezárásra kerül.