HírekKözéletKultúra

Berzsenyi-nap a Berzsenyiben 2023

Iskolánkban a Berzsenyi-nap már több évtizede márciusban kerül megrendezésre. Ez alkalommal iskolánk a Marcali Mikszáth Kálmán Általános Iskola diákjaival és pedagógusaival közösen ünnepelt, a március 15-i ünnepi műsort gimnáziumunk tanulói adták.  A megemlékezést követő délelőttre szerveztünk tartalmas és érdekes programokat diákjaink és a 7. és 8. osztályosok számára. Vetélkedők és előadások színes ajánlatából választhattak a diákok érdeklődési körüknek megfelelően, hiszen a biológia, irodalom, sport, média, könyvtárhasználat, valamint az idegen nyelvi vetélkedők között mindenki megtalálhatta a számára megfelelőt.

Előadásaink is hasonlóan változatosak voltak. Előadást tartottak: Samuné Bogyó Hajnalka: „Irkafirka – Amiről a kézírások és rajzok beszélnek”, Segyevy Dániel: Kulturális kalandozások Thaiföldön, Vidák Tünde: Unalmas hely a múzeum?, Móring József Attila: Mit adhat egy falusi srácnak a szülőfaluja Somogyvár?, Dr. Mészáros Géza: Jugoszlávia halála, Szalay Miklós: Az internet veszélyei, internetes zaklatás témakörökben.

Köszönjük vendégeinknek, iskolánk öregdiákjainak, hogy előadásaikkal színesebbé tették a Berzsenyi-napot, mely tartalmas, jó hangulatban eltöltött délelőtt volt minden résztvevő számára.

Szintén köszönettel tartozunk a rendezvény lebonyolításához, a diákok díjazásához nyújtott segítségérta fenntartó Siófoki Tankerületi Központnak, a Sole-Mizo ZRT. Marcali üzemének, a kéthelyi Kottán Cukrászdának, valamint a Vincze ABC-nek.

További képek az iskola facebook oldalán!