HírekKék-hírek

Előléptetések a nemzeti ünnepen

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére tartott ünnepi állománygyűlésen ismertették két somogyi tűzoltó előléptetését is.

A szabadságról, annak kivívásáról és a hősök emlékéről beszélt ünnepi felszólalásában dr. Ördög Tamás tűzoltó ezredes, megelőzési és engedélyezési szolgálatvezető a katasztrófavédelem székházában. Az ezredes elmondta: amikor 1848-49-ről, történelmünk egyik fordulópontjáról emlékezünk meg, azok előtt hajtunk fejet, akik a közös célért, a magyarság jövőjéért, habozás nélkül vállalták a legsúlyosabb áldozatot is. „Olyan áldozatvállalás volt ez, amely a népből nemzetet kovácsolt, a nemzetből pedig olyan közösséget formált, amely szívügyének tekinti a haza szeretetét. Ezzel őseink lerakták az alapjait a mai modern Magyarországnak.”

Ezt követően dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, főigazgató elismeréseket adott át a kiváló teljesítményt nyújtó munkatársaink számára. A belügyminiszter soron kívül előléptette tűzoltó őrnaggyá Jángli János Béla tűzoltó századost, a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálatának kiemelt főelőadóját.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy a szolgálati feladatainak kiemelkedő teljesítéséért soron kívül előléptette tűzoltó századossá Vinkler Péter tűzoltó főhadnagyot, a kaposvári hivatásos tűzoltóparancsnokság szolgálatparancsnokát. 

Fotó: Tobak Ferenc – RSOE