HírekSzines

312 somogyi rajzot értékelt a zsűri

Barcsról, Nagyatádról, Csurgóról, Iharosberényből, Siófokról, Bodrogról és Kaposvárról érkeztek rajzok az idei alkotói pályázatra. A négyfős zsűri a több száz mű közül választotta ki a legkreatívabbakat.

Több, mint háromszáz iskolás szemén át elevenedett meg a tűzoltók hivatása, amelyet a Somogy Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság által felkért szakemberek értékeltek. A fiatalok közül az alsó tagozatos diákok okoztak komoly fejtörést Szabó Dóra, rajztanárnak, Őszi Zoltán meseillusztrátornak, Vincze Márton karikaturistának és Lang Róbert fotóriporternek. A 6 és 10 év közötti korosztályból ugyanis 225 alkotás közül kellett kiválasztaniuk a három legjobbat.

Az idei pályázat célja az volt, hogy az iskolások kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzvédelem fontosságát, a lakástüzek megelőzését, középpontba állítva a füstérzékelőt. Hogy kinek az ötletesen elkészített, tűzvédelem jelentőségét hangsúlyozó műve jutott tovább az országos megmérettetésre, az a májusi eredményhirdetésen kiderül.