HírekKék-hírek

Árokba hajtott az elkötött autóval egy balatonboglári férfi.

Az ügy adatai alapján a 29 éves balatonboglári lakos 2023. április 25-ére virradó hajnalban vonattal érkezett Balatonlellére. A férfi hazafelé tartva először egy családi ház udvarán álló személyautóból lopott el néhány kisebb vagyontárgyat, majd két utcával arrébb megpillantott egy szintén nyitott jáművet, amiben az indítókulcs is benne volt. A tolvaj az alkalmat megragadva útját innen autóval folytatta hazáig.

A feltételezett elkövető aznap dolgozni is az elkötött kocsival ment, az egyik útja során így szúrt szemet a balatonboglári körzeti megbízottaknak. Amikor azonban az egyenruhások ellenőrzés alá akarták vonni, gyorsítani kezdett. A menekülési kísérlet hamar kudarcba fulladt, a sofőr Balatonlellére érve egy kanyarban kisodródott, és a vízelvezető árokba hajtott.

A rendőrök a járművezetőt elfogták és előállították a Fonyódi Rendőrkapitányságra, ahol a vele szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt THC-ra pozitív értéket jelzett. Ellene – több közlekedési jogsértés mellett – jármű önkényes elvétele bűntett, valamint lopás és kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A fonyódi nyomozók a férfit kihallgatták, majd őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.