HírekKözélet

Kiváló Marcali sikerek születtek az egyházmegyei rajzpályázaton

2023. május 27-én, szombaton egész napos programmal ünnepelte alapításának 30. évfordulóját a Kaposvári Egyházmegye. Ebből az alkalomból hálaadó ünnepi szentmisét Varga László kaposvári megyéspüspök celebrált.

A program részeként erre a jubileumra készülve már az év elején „A templom, ahol otthon vagyok” címmel irodalmi és rajz pályázatot is hirdettek gyerekek számára, melynek díjátadóját is most tartották meg. A beküldött alkotásokból egy ünnepi kiadvány formájában egy antológia is készült, melybe két Marcali hittanos diák rajza is bekerült, akik ráadásul rangos elismerő minősítést is kaptak.

Sándor Réka, Mikszáth iskolás nyolcadikos tanuló arany minősítést kapott alkotásáért.Felkészítő tanára: Sárkány Zsoltné tanárnő volt.

Horváth Fruzsina, Noszlopy nyolcadik osztályos tanuló pedig ezüst minősítést kapott munkájáért. Felkészítő tanára:Nadrai Beáta tanárnő volt.

Mindkét tanuló hitoktatónője: Dr. Gyulainé Domján Zsuzsanna.

A díjazottaknak és felkészítőiknek szívből gratulálunk a Marcali Római Katolikus Egyházközség nevében, s további sikeres munkát és jó egészséget kívánunk!

Írta: Kiss Kálmán