HírekKék-hírek

Gyermeknapon jártak a marcali rendőrök 

A Marcali Rendőrkapitányság bűnmegelőzési, áldozatvédelmi és balesetvédelmi szakemberei 2023. május 28-án több helyszínen is várták a gyermekeket a Pünkösdi Gyermeknapi rendezvényeken.

Marcaliban a Piactéren felállított bűnmegelőzési standnál a legkisebbektől kezdve minden korosztály választhatott a játékos feladatlapok, színezők, különböző puzzlek közül. Aki a szerencsekereket megforgatta, és helyesen tudott válaszolni a különböző bűnmegelőzési, vagy közlekedési témakörben feltett kérdésre, ajándékot kapott. A hasznos tanácsok és játékos feladatok mellett a vállalkozó kedvűek beülhettek a rendőrautóba, és elkészíthették a saját ujj- és tenyérnyomatukat is. A programon bűnmegelőzési és áldozatvédelmi munkatársak munkáját középiskolás diákok is segítették, továbbá csatlakozott a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság toborzója is a programhoz.

Balatonmáriafürdőn a központi strandon tartott gyermeknapon a kerékpáros közlekedésé volt a főszerep. A balesetvédelmi szakemberek tesztlapokkal és játékos ügyességi feladatokkal várták az érdeklődőket. A helyszíneken kockakirakóval különböző közlekedési táblákat és rendőrségi járműveket rakhattak ki, valamint a részeg-szemüveg segítségével kipróbálhatták az alkohol érzékszervekre gyakorolt negatív hatásait. A rendőrségi standoktól üres kézzel nem távozott egy gyermek sem.