HírekKék-hírek

Ittasan okozott balesetet

A sofőr ellen a kaposvári rendőrök eljárást indítottak.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2023. június 19-én 18 óra körül Kaposvár belterületén egy személygépkocsival közlekedő sofőr az előtte haladó járműnek ütközött. A baleset során a járművezető könnyű sérülést szenvedett, akit az egyenruhások intézkedés alá vontak. Az ellenőrzés során az 51 éves hetesi lakossal szemben alkalmazott szonda pozitív értéket jelzett, ezért a rendőrök ellene járművezetés ittas állapotban vétség gyanúja miatt büntetőeljárást, a közlekedésrendészeti szabályszegés elkövetése miatt pedig szabálysértési eljárást indítottak.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

Balesetmentes közlekedést kíván a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság!

 …hogy mindenki hazaérjen!