HírekKék-hírek

Leszakadt faágak, útra dőlt fák Somogyban

Huszonkilenc esetben kérték a somogyi tűzoltók segítségét a péntek esti vihart követően. Főként kidőlt fák, leszakadt faágak akadályozták a közúti közlekedést Somogyban.

Pénteken koraeste még tarlótűzhöz vonultak a nagyatádi hivatásos tűzoltók Taranyba, a kadarkúti önkormányzati tűzoltók pedig Csökölybe, majd az erős széllel érkező vihar adott munkát a somogyi egységeknek. 

Huszonnégy esetben az úttestről kellett eltávolítani a gyökerestől kidöntött fákat valamint a megtépázott ágakat, de akadályozta a vasúti közlekedést is egy kidőlt fa, három helyszínen pedig elektromos vezetékről kellett ledarabolni a leszakadt faágakat. 

Az erős szél legtöbb esetben a Balatonnál okozott kárt. Miután két balesetet szenvedett autó műszaki mentését elvégezték a siófoki hivatásos tűzoltók, melléképületekre, kerítésekre és háztetőre dőlt fák eltávolításán dolgoztak az este és az éjszaka folyamán. Reggel óta is több bejelentés érkezett a tevékenységirányítási központba főként Siófokról és Barcsról, az egységek ezen károk felszámolását végzik.