HírekKék-hírek

Értékesebb italokra szakosodott a bolti szarka

Kisebb értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett lopás miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé az ügyészség azt a férfit, aki addig járt szeszes italt lopni egy fonyódi üzletbe, amíg meg nem fogták.

A vád szerint a húszas éveiben járó vádlott 2023 tavaszán többször is bement a sértett kereskedésbe, ahonnan mindannyiszor tömény alkoholos italt tulajdonított el a kabátjába rejtve fogyasztás, valamint értékesítés céljából. A terhelt a tettenérés napján már negyedszerre fordult meg a boltban, amikor az utolsó alkalommal az üzletben dolgozók felfigyeltek a férfi gyanús viselkedésére. Mivel a vádlottnak is feltűnt, hogy észrevették, ezért inkább visszavitte és a polcra tette az elrejtett két üveget. A férfi összesen 73.000 forint értékben tulajdonított el alkoholterméket, azonban az elkövetési érték nem térült meg, mert a terhelt a palackokról a zárjegyeket abban a hiszemben távolította el, hogy azok lopásgátló eszközök, így az italok kereskedelmi forgalomba már nem hozhatók.

Az ügyészségi indítvánnyal egyezően a Fonyódi Járásbíróság a tettest egy év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette.

A felhasznált képet a fonyódi rendőrök készítették az egyik palackról.