HírekKék-hírek

Focimeccsen ütötte meg az egyik nézőt az ittas férfi

A Kaposvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette és nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt gyorsított eljárásban állított bíróság elé egy kaposvári férfit. Az elkövető azért bántalmazta ismerősét, mert azt vélte hallani, hogy sértő kijelentést tett rá a meccs alatt.

A vád lényege szerint a vádlott 2023 májusában már ittasan érkezett családjával szurkolni a Kaposváron rendezett mérkőzésre, ahol unokaöccse is pályára lépett. A férfi a meccs során többször elment a mosdóba, így út közben több alkalommal összetalálkozott a mosdóktól nem messze álló sértettel és ismerőseivel.

A terhelt éppen a lelátóhoz tartott, amikor úgy hallotta, hogy a sértett és ismerősei róla beszélnek, amely során a sértett őt rossz színben tüntette fel. Ettől a férfi indulatos lett, megállt a sértett előtt, és dühében nagy erővel ököllel az arcán megütötte, majd visszament szurkolni.

A férfi azonban a meccsről hazamenni már nem tudott, mivel az egyik rendező a rendőrség kiérkezéséig visszatartotta.

A vádlott ütése következtében a sértett hat hét alatt gyógyuló sérülést szenvedett.

Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a terhelttel szemben, azonban a Kaposvári Járásbíróság közérdekű munka büntetésre ítélte a férfit. A bíróság döntése a súlyosításra irányuló ügyészségi fellebbezés folytán nem emelkedett jogerőre.

A fénykép a kaposvári futballpályánál készült.