HírekKultúra

Koncertajánló – Hangfestészet DDRF módra

Három koncerttel zárul a DDRF Symphonic Band 9. nyári zenei tábora. A szakmai továbbképzéssel felérő közös munka eredményét Keszthelyen, Kaposváron és Barcson is hallhatja a közönség. A koncerteken éppúgy helyet kapnak a szívbemarkoló, érzelmes darabok, mint a jazz- vagy a filmzenei kedvencek.

Szinte a kezdetek óta célja a DDRF Symphonic Band működésének, hogy afúvószene sokszínűségét megmutassa a közönségnek. A 2015 óta működő projektzenekar egy évben kétszer áll össze. Nyári táboruk idén július 31. és augusztus 6. között zajlik Barcson, összesen 150 fős létszámmal.

A DDRF Symphonic Band-ben profik és amatőrök játszanak együtt. Zenei táborukban komoly, koncentrált munka folyik, amit mindannyian nagyon élveznek, és ami egyben felér egy szakmai továbbképzéssel is. Az évek során egy egymást szerető és tisztelő közösség alakult ki, amiben inspirálóan szabad élmény a közös zenélés és ami a közönségnek is hatalmas töltetet ad.

A DDRF Symphonic Band 2017-ben életre hívta a DDRF Minit, hogy utánpótlást neveljenek a 10-16 éves korosztályból. Az idei évben a „kicsik”hatvanan vannak, változatos, színes és lendületes térzene programmal készülnek.

Hangfestészet fúvós módra

Ahogy a koncert címe is sejteti, különleges hangversenyt hallhat a közönség. A műsorban szerepel az oboairodalom kivételesen szép darabja, ami a zenekar egyik alapítójának, Tóth Ada Eszternek köszönhetően fog fúvószenekari hangszerelésben megszólalni. Aki könnyedebb dallamokra vágyik, utazhat majd Aladdin varázsszőnyegén vagy felszállhat Noé misztikus bárkájára. A monumentális műben a fúvós hangszerek elefántokat, sirályokat, a csendes és a viharos tengert egyaránt festőien szólaltatják meg.

Szeretettel várják az érdeklődőket a koncertekre!

Hangfestészet DDRF módra – koncertek részletei:

  1. augusztus 4. (péntek) Keszthely

BalatonSzínház, 8360 Keszthely Fő tér 3.

18:00 a DDRF Mini Fúvószenekar térzenéje, vezényelnek:Kerekes Béla Szabolcs és Vörös István János

19:00 a DDRF Symphonic Band koncertje, vezényel: Tóth Bence 

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/788612266328838

  1. augusztus 5. (szombat) Kaposvár

Együd ÁrpádKulturális Központ – Agóra, 7400 Kaposvár, Nagy Imre tér 2.

18:00 a DDRF Mini Fúvószenekar térzenéje, vezényelnek:Kerekes Béla Szabolcs és Vörös István János

19:00 a DDRF Symphonic Band koncertje, vezényel: Tóth Bence 

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/227003100238819

  1. augusztus 6. (vasárnap) Barcs

Kaposvári SZC Dráva VölgyeGimnáziuma, Szakgimnáziuma és Kollégiuma előtti tér, 7570 Barcs, Szent Lászlóu. 13.

10:00 DDRF Symphonic Band és a DDRF Mini közös táborzárókoncertje, vezényelnek: Tóth Bence, Kerekes Béla Szabolcs, Vörös István János 

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/1459061361571904