HírekKultúra

Bor és Kenyér Ünnepe Siófokon 2023. augusztus 17-20. között

Az 55 éves várossá válási jubileumát ünneplő Siófok színes, ingyenes ünnepi programokat kínál az augusztus 20-i hétvégén! Koncertek, kenyérszentelés, néptánc gála, kézműves és gasztrovásár vár kicsiket és nagyokat a nyár fővárosában!

Az idei évben is Siófok egyik népszerű helyszíne, a hajóállomás melletti Dísz tér és a megújult Rózsakert ad otthon a Bor és Kenyér Ünnepe rendezvénynek 2023.08.17-20. között. A változatos programok mellett a tér szomszédságában található felújított Rózsakert parkja és különleges szökőkútja nyújt igazi kikapcsolódást. Mint minden évben a kulináris élvezetek ismét fontos szerepet kapnak a fesztivál gasztro – és kézműves vásárán: legyen szó minőségi borkóstolásról, egy hűsítő nyári fröccsborról, vagy frissen sült grillételekről, házi sajtokról, kürtőskalácsról. Emellett egyedi kézműves termékek gazdag választéka várja a látogatókat.

Az ünnepi hétvége bevezetése csütörtök este a legendás filmzenéket felvonultató koncert a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar előadásában, mely igazán impozáns hang és látványvilágot ígér háttérben a Balatonnal és a pompás Rózsakerttel.

Míg a kicsik szórakozásáról számos gyerekműsor, kézműves foglalkozás, koncert – Buborék Együttes, Napsugár Együttes – gondoskodik, addig a zenei programkínálatot olyan ikonikus fellépők teszik emlékezetessé, mint Kovács Kati, Péterfy Bori&Love Band, valamint a Lóci játszik zenekar. A folklór kedvelői pedig az idén 60 éves Balaton Táncegyüttes és a Tarsoly Zenekar produkcióját élvezhetik az államalapítás ünnepén.

A tradíciókhoz híven az ünnepi műsor kihagyhatatlan része lesz az egyházi ceremóniával egybekötött kenyérszentelés, valamint a műsor keretein belül idén is kihirdetésre kerül Siófok Város Bora 2024. díj nyertese.  A borválasztásra Dél-balatoni Borút, valamit a Füred-Csopaki borvidék délkeleti dűlőinek pincészetei vörös- és fehérbor kategóriában nevezhették boraikat. A nyertes bor kiválasztásában Evans Victoria, magyar bajnok sommelier segítette szakmailag a meghívott vendégeket. A képviselőtestület tagjaiból álló siófoki zsűri munkáját idén is a Hotel Azúr***** és a Mala Garden**** étterem borszakértője, valamint Siófok 2022 évi Siófok Turizmusáért díjasa – Meszes István és a Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium képviselője segítette. A nyertes borok a 2024-as évben viselhetik az elismerő Siófok Város Bora címet, melyet a jövő évi siófoki rendezvényeken meg is kóstolhatnak az érdeklődők.

Ünnepeljük együtt az államalapítás ünnepét a Balaton legnépszerűbb városában, a nyár fővárosában: Siófokon!

További részletek a Siófok Guide Facebook oldalán.